ΔημοσιεύσειςΕκδηλώσεις

Γυμναστική στο Σ.Δ.Ε.

Τη χρησιμότητα της γυμναστικής στο πρόγραμμα ενός σχολείου δεύτερης ευκαιρίας σε κατάστημα κράτησης την έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας. Αυτή τη φορά την αφορμή για κίνηση και συμβουλές σωστής εκγύμνασης χωρίς καταπόνηση και τραυματισμούς μας έδωσαν οι κύριοι Νικάκης Αθανάσιος, εκπαιδευτικός γυμναστής στο Γυμνάσιο Ν. Σκοπού Σερρών και Σαρηβασιλείου Χαράλαμπος, Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ11 στο 4ο ΠΕΚΕΣ.

Οι δύο έμπειροι εκπαιδευτικοί γυμναστές και φίλοι του σχολείου τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους εκπαιδευόμενους που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στη συζήτηση αλλά και στις οδηγίες για σωστή εκγύμναση. Τα διαθέσιμα μέσα – όργανα γυμναστικής αυτή τη στιγμή για τους μαθητές του σχολείου είναι ανύπαρκτα έως υποτυπώδη. Η δυνατότητα αξιοποίησης του βάρους του ανθρώπινου σώματος για μια ολοκληρωμένη προπόνηση, όπως μας την έδειξαν οι κ. Σαρηβασιλείου και Νικάκης και όπως αποτυπώνεται στις σχετικές φωτοτυπίες που μοίρασαν για τους εκπαιδευόμενούς μας ευελπιστούμε να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να προσπαθούν να γυμνάζονται όσο μπορούν.

Βέβαια στόχος μας παραμένει η δημιουργία δομών και η θεσμοθέτηση δραστηριοτήτων που να υποστηρίξουν μακροπρόθεσμα τη σωματική άσκηση για πολλαπλά σωματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη.