Εκδηλώσεις

Εαρινή Ισημερία 2019 & Πείραμα Ερατοσθένη

Η ημέρα της εαρινής ισημερίας ήταν το έναυσμα για ένα ιδιαίτερο μάθημα, που μαγνήτισε το ενδιαφέρον των μαθητών μας, όπως φάνηκε από τη συμμετοχή τους στη συζήτηση που ακολούθησε και από τα σχόλιά τους.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του περιβαλλοντικού και αριθμητικού γραμματισμού, κ. Χρυσή Παπαδημητρίου και Άννα Βασιλειάδοδυ πιμελήθηκαν μια εμπλουτισμένη εισήγηση με θέμα Εαρινή Ισημερία και Υπερσέληνος όπου με τρόπο κατανοητό δόθηκαν στους μαθητές χρήσιμα και ενδιαφέροντα στοιχεία αστρονομίας και μαθηματικών σημειώνοντας τον ρόλο των θετικών επιστημών για την κατανόηση του κόσμου.

Στη συνέχεια ο κ. Αναστάσιος Τερζής, συνάδελφος εκπαιδευτικός του επιστημονικού γραμματισμού συντόνισε και υποστήριξε τη διεξαγωγή του διάσημου πειράματος του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης στο πλαίσιο της σχετικής εκπαιδευτικής δράσης για το 2019, στην οποία με απλά μέσα αλλά ενθουσιασμό συμμετέχει το σχολείο μας, στον προαύλιο χώρο μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα αποτελέσματα του πειράματος για το ΣΔΕ Νιγρίτας μπορείτε να τα δείτε εδώ