Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του Σ.Δ.Ε. Νιγρίτας για τη φετινή σχολική χρονιά.
ΚΟΛΑΖ

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Διευθυντής του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας, κύριος Παναγιώτης Ραδόπουλος, που απηύθυνε χαιρετισμό, ο ιερέας της φυλακής και πρεσβύτερος Νιγρίτας πατέρας Γεώργιος, ο Σερραίος βουλευτής κύριος Τζελέπης και διευθυντές/ διευθύντριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ενώ την παρακολούθησαν και κρατούμενοι που δεν είναι φέτος μαθητές μας. Ξεχωριστή μνεία οφείλουμε στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας στην εκδήλωση, καθώς ήταν αυτοί που μας στήριξαν ουσιαστικά τους πρώτους δύσκολους μήνες λειτουργίας του σχολείου. Ο διευθυντής του ΣΔΕ έκανε έναν απολογισμό της σχολικής χρονιάς αναφερόμενος στα προβλήματα και τις προκλήσεις, στις δυσκολίες και στις ευκαιρίες, στη συνεργασία με φορείς και πρόσωπα, ενώ η υποδιευθύντρια παρουσίασε σύντομα τις ιδιαίτερες δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς πέραν των γραμματισμών.

2   5   7

Την εκδήλωση – γιορτή μας άνοιξε ο εκπαιδευτικός κύριος Κυριάκος Θεοδωρίδης έμπειρος κατασκευαστής και δημιουργός παραστάσεων κουκλοθεάτρου με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού κας. Β. Ψυρρούκα παρουσίασε τρία σύντομα θεατρικά χωρίς λόγια που αφορούσαν στην έκφραση μέσω της κίνησης και της μουσικής σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων, όπως η μοναξιά και οι σχέσεις των σύγχρονων ανθρώπων.

3   9

Το μεγαλύτερο κομμάτι της εκδήλωσης ανήκε δικαιωματικά στους μαθητές μας οι οποίοι μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς παρουσίασαν με περηφάνια τα πρότζεκτς τα οποία δημιούργησαν ομαδικά και αφορούν στην έκφραση μέσω βίντεοκλιπ των συναισθημάτων, των σκέψεων και των απόψεών τους για το ρόλο του σχολείου στη ζωή τους, στην παρουσίαση των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων των χωρών από τις οποίες προέρχονται και τέλος αλλά ιδιαίτερα σημαντικό στην γραπτή έκφραση προσωπικού δημιουργικού λόγου.

10   P1020090_censored

Φέτος είχαμε και τη χαρά 26 αλλοδαποί μαθητές μας έχοντας παρακολουθήσει ενισχυτικά μαθήματα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις και να αποκτήσουν απολυτήριο τίτλο δημοτικού σχολείου. Οι μαθητές μας με αίσθημα υπερηφάνειας παρέλαβαν τους τίτλους τους και ευχήθηκαν για τον εαυτό τους και για όλους καλή δημιουργική συνέχεια.

12   15   

Η γιορτή μας έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς η φιλική συμμετοχή τετραμελούς ζωντανής ορχήστρας μουσικών – εκπαιδευτικών μετέφερε σε όλους το κέφι της μέσα από επιλογές γνωστών ελληνικών τραγουδιών ξεσηκώνοντας μαθητές και μη σε χορό.