Εκδηλώσεις

Επίσκεψη ΕΕΕΕΚ Σερρών

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη εκπαιδευτικής ομάδας του ΣΔΕ Λαγκαδά με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε εκπροσώπους των τμημάτων κηπουρικής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Σερρών. Εννέα ξεχωριστοί έφηβοι μαθητές μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κυρίες Σπύρου Αγγελική και Ζιγκρικά Νικολέττα καθώς και τη συνοδό τους κ. Μελίνα Μαρκή κ τον κ. Ευθύμη Λίγκα, οδηγό, μας τίμησαν με την παρουσία τους κερδίζοντας αβίαστα τον σεβασμό και την εκτίμηση των μαθητών μας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου μας με το ΕΕΕΕΚ για την υλοποίηση σχεδίου εργασίας για τη δημιουργία ανθόκηπου. Ο Διευθυντής του ΣΔΕ κ. Λασπάς καλωσόρισε τους μαθητές και τους συνοδούς τους αναδεικνύοντας τον ξεχωριστό χαρακτήρα των δύο σχολικών δομών. Αφού ξεναγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στους χώρους του σχολείου και είδαν τα πρώτα βήματα του μικρού μας κήπου μας παρουσίασαν τις δράσεις των τμημάτων κηπουρικής του ΕΕΕΕΚ δίνοντάς μας ιδέες για νέες δράσεις και μας πρόσφεραν χειροποίητες πήλινες γλάστρες. Εκπρόσωποι των δικών μας μαθητών χαιρέτησαν με τη σειρά τους τους επισκέπτες θαυμάζοντας το καθημερινό έργο τους και χαρίζοντας συμβολικά ένα αιγαιοπελαγίτικο εκκλησάκι χειροτέχνημα μαθητή μας του Β΄κύκλου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ και τον Διευθυντή του κ. Λάσκαρη Κώστα για την υποστήριξή τους, το Εργαστήρι Κεραμικής του ΕΕΕΕΚ για τη δημιουργία και προσφορά των διακοσμημένων γλαστρών, τις εκπαιδευτικούς και το ειδικό προσωπικό για την οργάνωση της επίσκεψης και κυρίως τους νεαρούς μαθητές όχι μόνο για τα δώρα που μας έκαναν αλλά κυρίως για την ευκαιρία που μας έδωσαν σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους διευρύνοντας έστω και μια μοίρα την οπτική γωνία θεώρησης της ζωής μας.

 

 

 

.