Εκδηλώσεις

Επίσκεψη Σ.Δ.Ε. Λαγκαδά

Στο πλαίσιο στήριξης της εξωστρέφειας του σχολείου μας και ανταλλαγής καλών εκπαιδευτικών πρακτικών υποδεχθήκαμε την Παρασκευή 15 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Σ.Δ.Ε. Λαγκαδά αποτελούμενη από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικού γραμματισμού του ΣΔΕ Λαγκαδά και εθελοντή στο ΣΔΕ Νιγρίτας κ. Χ. Παπαχαραλάμπους, που είχε την πρωτοβουλία για την οργάνωση της επίσκεψης, και 4 εκπαιδευόμενους του Β΄ κύκλου σπουδών.

Οι επισκέπτες αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για τις δράσεις του και τον τρόπο λειτουργίας του από τον Διευθυντή, κ. Λασπά και τους παρόντες εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με τμήματα μαθητών του Α΄κύκλου με τη συμμετοχή της υποδιευθύντριας κ. Τζιώρα και των εκπαιδευτικών του κοινωνικού γραμματισμού, κ. Αγγελοπούλου και του αριθμητικού, κ. Βασιλειάδου. Η παρουσία ενήλικων μαθητών από ένα άλλο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας έτυχε πολύ καλής αποδοχής από τους εκπαιδευόμενους και των δύο σχολείων με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού κλίματος συζήτησης.

Αυτή περιστράφηκε αρχικά γύρω από τον τρόπο οργάνωσης των δύο σχολείων ενώ γρήγορα προχώρησε στο θέμα της προσφοράς των ΣΔΕ στην επαγγελματική αποκατάσταση των εκπαιδευομένων, όπως και στη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των δύο σχολείων. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές μετέφεραν στους κρατούμενους μαθητές μας θετικά μηνύματα για τη δύναμη της προσωπικής προσπάθειας παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της καθημερινότητας στη διατήρηση της ελπίδας και της επίτευξης των ονείρων τους. Τους παρότρυναν επιπλέον να προσπαθούν όσο μπορούν να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία που τους δίνεται μέσα από το σχολείο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μαθήματα πληροφορικής και αγγλικών ως αναγκαίες δεξιότητες της εποχής, ενώ τους πρότειναν οι καλύτεροι μαθητές να γίνονται δάσκαλοι κι αυτοί μέσα στην τάξη βοηθώντας όλους όσους χρειάζονται να φτάσουν γρηγορότερα στον μαθησιακό στόχο. Η συνάντηση έκλεισε με την παρουσίαση μαθηματικών γρίφων από μαθητές μας και την υπόσχεση των επισκεπτών για μοίρασμα της ικανοποιητικής εμπειρίας με τους συμμαθητές και εκπαιδευτικούς τους.