ΔημοσιεύσειςΕκδηλώσεις

Επίσκεψη του καθηγητή κ. Δ.Κουρέτα στο Σ.Δ.Ε. Νιγρίτας

Στις 10 Οκτωβρίου είχαμε τη μεγάλη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον καθηγητή Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Κουρέτα.

Ο κ. Κουρέτας ανέπτυξε στους εκπαιδευόμενούς μας το θέμα ” Φυσική Δραστηριότητα, Διατροφή & Αντιμετώπιση Χρόνιων Παθήσεων” δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της σωστής διατροφής και της καθημερινής άσκησης για τη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης και υγείας.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που αναπτύχθηκε έγινε ξεχωριστή αναφορά στο ρόλο της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού στο πλαίσιο της φυλακής. Η γυμναστική είναι απαραίτητη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική ευεξία και ισορροπία των ανθρώπων και είναι σκόπιμο να επιδιώκεται με όποιον τρόπο και τεχνικά μέσα είναι διαθέσιμα (βαράκια, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κ.α.).

Αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα των Σ.Δ.Ε. Φυλακών μάθημα Φυσικής Αγωγής και είναι μια ουσιαστική έλλειψη την οποία το σχολείο μας προσπαθεί να αναπληρώσει έχοντας ξεκινήσει συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών και προχωρώντας σε εθελοντικές δράσεις (βλ. Ημέρα Αθλητισμού 2018) με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας του κ. Κουρέτα.

Ο κ. Κουρέτας χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για το ακαδημαϊκό του έργο ενώ παράλληλα διακρίνεται για την κοινωνική του ευαισθησία. Όπως ο ίδιος αναφέρει σε σχετικό  άρθρο του την τελευταία δεκαετία ανταποκρίνεται όσο μπορεί σε προσκλήσεις σχολείων φυλακών εισπράττοντας ειλικρινή σεβασμό κι εκτίμηση από τους έγκλειστους μαθητές τους. Συνιστά μάλιστα στους  εκπαιδευτικούς μαζί με τους μαθητές τους να γνωρίσουν αυτόν τον “άγνωστο σε εμάς τους νομοταγείς”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “κόσμο”, καθώς θεωρεί ότι έτσι τα νέα παιδιά θα πάρουν “πολύ ισχυρά σε νοήματα μαθήματα ζωής”.