Εκδηλώσεις

Ο ποιητής Χρήστος Κούκης στο Σ.Δ.Ε. Νιγρίτας

Στις 8 Μαΐου δεχτήκαμε την επίσκεψη του βραβευμένου ποιητή Χρήστου Κούκη προσκεκλημένου του τμήματος δημιουργικής γραφής του σχολείου μας. Το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής λειτουργεί με επιτυχία από την περσινή χρονιά και έχει ήδη εκδοθεί το πρώτο βιβλίο με έργα των εκπαιδευομένων και τίτλο “Γραφές Εν-τάξη” . 

Ο ποιητής συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους για τα βιβλία και την ποίηση και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα από εμάς να εξελίξει τον εαυτό του. Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευόμενων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαλόγου, προσωπικής αναζήτησης και προβληματισμού του κ. Κούκη.

Ο γνωστός ποιητής με καταγωγή από τη Νιγρίτα Σερρών αναφέρθηκε σε περιπτώσεις διάσημων συγγραφέων και ποιητών που πέρασαν από τη φυλακή αντιστεκόμενοι ωστόσο στο μαρασμό της δημιουργικότητας και της ελπίδας τους, όπως οι Oscar Wilde, Τάσος Λειβαδίτης κ.α. και  παρακίνησε τους εκπαιδευόμενους να αναζητήσουν τη χαρά της ανάγνωσης και τη δύναμη της δημιουργικής γραφής σ’ ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό τους. 

Εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Κούκη για τους σπόρους φιλαναγνωσίας που φύτεψε και τα βιβλία που πρόσφερε στους εκπαιδευόμενους.