Θερινό 2018

Πληροφορική – Βίντεο – Animation | Θερινό Σχολείο 2018

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νιγρίτας – Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας
Θερινό Σχολείο, Αύγουστος 2018
Πληροφορική – Βίντεο – Animation
Εκπαιδευτές: Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος, Χατζηγεωργιάδου Παρασκευή


Βασικός στόχος των εκπαιδευτών ήταν εξ αρχής η δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση των έγκλειστων μαθητών. Έτσι αποφασίσαμε ομαδικά τη δημιουργία ενός animation, το σενάριο του οποίου έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές, ¨Το Φεστιβάλ¨, το οποίο περιέχεται στο βιβλίο «Γραφές εν-τάξη» που έχει εκδώσει το Σ.Δ.Ε. Νιγρίτας – Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας.

Το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό του animation είναι γνώριμο στους μαθητές καθώς το έχουν ξαναχρησιμοποιήσει για το σχεδιασμό του animation ¨ο Γαμπρός¨ . Επομένως οι μαθητές είναι σε θέση να σχεδιάσουν τις σκηνές, τους χαρακτήρες, να υποδυθούν τους χαρακτήρες και να ντύσουν μουσικά το animation.

Η διαδικασία δημιουργίας υπήρξε ξεκάθαρα ομαδική. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και του μοντάζ η ομάδα συμμετείχε εξ ολοκλήρου, με τους εκπαιδευτές να λειτουργούν στον ρόλο του συντονιστή.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία του τελικού βίντεο είναι τα Muvizu και Windows Movie Maker για την εικόνα, και το Audacity για την καταγραφή και επεξεργασία του ήχου.