ΑνακοινώσειςΔιαγωνισμόςΕκδηλώσεις

2 βραβεία για το ΣΔΕ Νιγρίτας

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Σινεμά διάβασες;» το Σ.Δ.Ε. Νιγρίτας απέσπασε το 1ο βραβείο ταινίας στην κατηγορία μυθοπλασία και το 3ο βραβείο στην κατηγορία κινηματογραφικής αφίσας.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Απριλίου κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης του Διαγωνισμού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας.
Τα βραβεία παρέλαβε εκ μέρους των μαθητών που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Anastasios Laspas μαζί με την κ. Voula Xatzigeorgiadou, εθελόντρια εκπαιδευτικό του σχολείου υπεύθυνη για την οργάνωση και επιμέλεια της ταινίας και την κ. Παναγιώτα Σύρπα, εκπρόσωπο του Συλλόγου Διδασκόντων.
Κατά την απονομή ο κ. Λασπάς ευχαρίστησε τους διοργανωτές, το Υπουργείο Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στήριξη της εκπαίδευσης κρατούμενων μαθητών και εξέφρασε την πίστη του σ’ ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Η ταινία «Αύριο είναι Δευτέρα» (https://www.youtube.com/watch?v=pnrWf8cMsmY) αποτελεί προϊόν ομαδικής δουλειάς και εθελοντικής προσφοράς, γυρίστηκε σε πραγματικές συνθήκες και χώρους κράτησης και στοχεύει στην ανάδειξη της ελπίδας και του έργου που παράγουν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας εντός των καταστημάτων κράτησης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους πίστεψαν στις δυνατότητες των μαθητών μας και τους βοήθησαν να κάνουν πραγματικότητα ένα όνειρό τους.
Τον κ. Asterios Gousios, υπεύθυνο για τη σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ της ταινίας. Τον κ. Φώτης Γιάντσιος, εθελοντή ηχολήπτη και μέλος της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του σχολείου μας.
Τους Goin’ Through και το NIKOS “NIVO” VOURLIOTIS για το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων «Αύριο είναι Δευτέρα» που ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία και έμπνευση στην πρόσκληση των μαθητών μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο της βράβευσης.