Πρότζεκτ 2016-2017

Project – Around the World

Project-Around the World

Δημιουργοί: Καλλιόπη Τσάνταλη (ΠΕ 06) & Κατερίνα Πιπερτζή (ΠΕ 02)

Προφίλ της ομάδας

Η ομάδα του project Around the World αποτελείται από δεκατέσσερις (14) εκπαιδευόμενους οι οποίοι προέρχονται από οκτώ (8) διαφορετικές χώρες. Τα μέλη της ομάδας μιλούν διαφορετικές γλώσσες, αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες. Αυτό το μωσαϊκό πολιτισμών αποτέλεσε μια πρόκληση για τις εκπαιδεύτριες σε συνάρτηση με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Παράλληλα, αποτέλεσε το ερέθισμα για τη συγκεκριμένη ιδέα του project, την οποία αποφάσισαν όλοι οι εκπαιδευόμενοι μαζί μέσα σε κλίμα αμοιβαίας αποδοχής και συνεργασίας.

ΣΚΟΠΟΣ: να αναδειχθούν έθιμα από διάφορες χώρες

ΣΤΟΧΟΙ:

  • να κατανοούν λεξιλόγιο και εκφράσεις σχετικά με έθιμα και συνήθειες της καθημερινότητας
  • να παράγουν λόγο σχετικά με καθημερινές συνήθειες
  • να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στη χρήση της Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας για επικοινωνία, καθώς και θετική στάση απέναντι σε άλλες κουλτούρες και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα
  • να συνεργαστούν μεταξύ τους σε πνεύμα ομαδικότητας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

1. συλλογή παροιμιών από τους εκπαιδευόμενους και διατύπωση στα Αγγλικά & Ελληνικά

2. συλλογή φωτογραφιών, προβολή στην ομάδα των εκπαιδευομένων και επιλογή από αυτούς των καταλληλότερων με θεματολογία: τοπία, άνθρωποι, γαμήλια τελετή, τοπική κουζίνα, παροιμίες.

3. σύνθεση υλικού πλαισιωμένο με παραδοσιακή μουσική που πρότειναν οι ίδιοι

4. προβολή του τελικού προϊόντος στην ομάδα

5. προετοιμασία εκπαιδευομένων για παρουσίαση στη γιορτή

6. τελική πρόβα

 

 

Το περιεχόμενο του project AROUND THE WORLD αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του ΣΔΕ Νιγρίτας και οι πληροφορίες που περιέχονται δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς. Η αντιγραφή, αναπαραγωγή και τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου του project χωρίς την έγγραφη άδεια του ΣΔΕ Νιγρίτας και των δημιουργών είναι παράνομη.